Jag har fått det bekräftat - äntligen! Fabian kommer (efter många om och men) börja på förskolan i Januari. 

Han har stått i kö sedan 1/7, alltså så tidigt som man bara kan ställa sig i kö för att få garantimånad i januari. 

När jag ringde första omgången till placeringsenheten fick jag beskedet att det såg ut som att ALLA januari-barn skulle bli placerade i annat område, för oss - troligtvis i Ronna (dvs på helt andra sidan stan från där vi bor). Jag tog skruv och gick bananas, ringde utbildningsnämnden och mejlade nämndens ordförande, förskoledirektör och förskolechef och frågade helt sonika hur fan de jobbar egentligen på det där bygget.

När vi skolade in Ellen för drygt 3 år sedan var det precis samma besked som mötte oss - högt tryck i brunnsäng och placering i Ronna. Då krävdes det att Tomas chef ryckte in och gjorde en insats. Men det vågar vi inte be om igen. Därför blev jag otroligt frustrerad när jag möttes av beskedet. 

Jag fick snabbt svar från nämndens ordförande, om att dessa 3 tillskrivna skulle återkomma med ett gemensamt svar. Svaret var föga imponerande men ändå nöjde jag mig för stunden. 

Den största anledningen till varför jag blev så skogstokig är för att det byggs en jävla massa villor och radhus här borta, och det planeras för ännu fler! Då måste man ju också planera för barnomsorg och skolor när ett område byggs ut och byggs på snabbt! Det var ett högt tryck för 3 år sedan och det minskar ju såklart inte när man bygger ännu mer familjehus! Jag ifrågasatte helt enkelt deras samarbete med byggnadsnämnden eller vad fan det är för instans som det är tänkt att de ska ha en dialog med. 

Svaret blev att Fabian kommer få en plats på Ellens förskola i slutet av januari. Samt att de kommer ställa upp tillfälliga lokaler så att samtliga barn som föräldrarna sökt förskoleplats till i brunnsäng skall kunna få plats i närområdet. 

Igår ringde placeringsansvariga och berättade detta för mej, samt att de tilltänkta lokalerna inte blivit godkända så barnen måste trots allt skeppas runt över hela stan. Fabian var först i kön och därför fick han plats, han har alltså INTE fått förtur pga mina klagosånger. Utrett. Klart. Punkt där. 6barn får plats på förskola i brunnsäng. Ca 9barn blir placerade någon annanstans. Helt sjukt dåligt!!!! Men tacksam för vår plats ändå. Det hade varit kämpigt nog med två förskolor i närområdet, men att åka först och lämna Ellen här, vidare till Ronna och sedan till jobbet och vid arbetsdagens slut göra om proceduren.... Alltså. NEJ!